Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

13/06/2016

Сьогодні, 13 червня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков разом з активістами Ігорем Фінкельштейном та Антом Мироненком та начальником відділу спорту та фізичної культури Олександром Садовським, відвідав водноспортивну базу «Спартак».

Зазначимо, що це спортивна база, на якій знаходиться унікальна споруда – трамплін для стрибків з фрістайлу у воду, єдиний на території України. На території комплексу розташовані 13 тенісних кортів, де функціонує Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа (КДЮСШ) фізкультурно-спортивного товариства «Україна», в якій навчально-тренувальним процесом охоплено близько 350 юнаків та дівчат з 5 видів спорту (плавання, стрибки на батуті, теніс, фрістайл, футбол).

Наразі заняття з даних видів спорту проводяться на інших спортивних базах міста. Проблемою спортивної бази залишається визначення Фондом державного майна органу управління майном.

Ще влітку минулого року рішенням господарського суду Миколаївської області за державою в особі Фонду державного майна України визнано право власності на водно-спортивну базу. Обласна влада звернулася до Міністерства економічного розвитку з проханням все таки визначити облдержадміністрацію органом управління.

Вадим Меріков доручив першому заступнику голови регіонального відділення ФДМУ по Миколаївській області Олегу Соколу відпрацювати оперативний алгоритм передачі майна. Він переконаний, що передача об’єкту в обласну комунальну власність дасть можливість відновити потужності та функціонування спортивної бази.

«Саме від вас має йти ініціатива щодо інвентаризації та повної передачі майна до комунальної власності області. Впродовж одного дня надайте алгоритм вирішення цієї проблеми, щоб прискорити всі процеси», – сказав Вадим Меріков.

Він акцентував увагу, що чим швидше будуть пройдені всі етапи передачі, можна буде виділити кошти на утримання об’єкту, а наступного року розглянути можливість розробки проекту, в рамках фінансування за рахунок ДФРР.

Вадим Меріков подякував активістам, які відстояли базу та звернувся до представників Фонду: «Тому тут не потрібні виключно бюрократичні підходи, слід проявити й громадську позицію».

За словами Олега Сокола для передачі необхідний проект Кабінету Міністрів України, тому вкрай необхідно завершити роботи по реєстрації об’єкту.

Крім того, Вадим Меріков доручив вирішити питання з охороною об’єкту, адже через тяганини з документами, юридично не можна забезпечити постійний нагляд за об’єктом.

 

 

 

 

 

 

Всі новини →