Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

У Привільному обговорили План перспективного розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки

11/01/2019

Сьогодні у другій половині дня у залі засідань Привільненської сільської ради відбулося обговорення Плану перспективного розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки.

До привільненців цього разу завітали перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови Баштанська районна державна адміністрація Олександр Славінський, заступник голови районної ради Микола Єрешко та депутат районної ради Ігор Атаманчук. Ця зустріч стала четвертою із запланованих на січень.

Олександр Дмитрович окреслив мету зустрічі, нагадавши про те, що протягом грудня 2018-січня 2019 року такі зустрічі відбуваються у кожій області - кожному районі, кожній сільській раді держави задля формування проекту Плану перспективного розвитку населених пунктів, районів, областей та країни в цілому до 2021 року. Таку ініціативу запропонував Петро Порошенко на останньому засіданні Ради регіонального розвитку у листопаді минулого року. Ідею Президента України підтримав голова облдержадміністрації Олексій Савченко та запросив долучится кожного жителя Миколаївської області, адже про проблеми громад ніхто не знає краще ніж самі громади.

Керівник району повідомив, що до кінця січня триває збір пропозицій для внесення їх до Плану перспективного розвитку району, потім експертна комісія визначиться із їх переліком, а члени районної Ради регіонального розвитку на своєму засіданні приймуть остаточне рішення. Далі План включатиметься до аналогічного обласного, обласний - до державного. Так, країна отримає так звану зелену карту, над виконанням якої працюватиме протягом 2019-2021 років. "Саме тому до складання відповідних планів має бути залучено якомога більше людей" - зазначив Олександр Дмитрович.

Присутній на зустрічі депутат районної ради, житель Привільного Володимир Гевкалюк запропонував включити до Плану перспективного розвитку Привільненської сільської ради під першим номером проблему аварійного приміщення місцевої школи. Ремонт приміщення має бути найголовнішим пріоритетом для громади, адже відремонтувати обійдеться значно дешевше, ніж відбудовувати нову школу. Директор школи Дмитро Сокуренко підтримав ініціативу Володимира Івановича, запропонувавши присутнім долучитися до цієї пропозиції. Цього разу привільненці були одностайними у своєму виборі, їх підтримав і сільський голова Віктор Верба.

Олександр Дмитрович та Микола Миколайович, в свою чергу повідомили, що над вирішенням цієї масштабної проблеми районне керівництво займається постійно, але за відсутності необхідних коштів у районному бюджеті швидко вирішити її не вдасться. Наразі вивчаються різні варіанти зупинки подальшого руйнування приміщення та усунення наявних пошкоджень.

Всі новини →