Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

В Штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч делегації України з представниками НАТО щодо підготовки концепції та специфікації командно-штабних навчань із захисту критичної інфраструктури в Чорному морі “Coherent Resilience 2020”

25/07/2019

23-24 липня ц.р. в Штаб-квартирі НАТО перебувала делегація України на чолі з Керівником експертної групи взаємодії з НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції О.В.Генчевим у складі головного спеціаліста відділу галузевої взаємодії з НАТО Управління з питань співробітництва з НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції І.А.Майстренко, начальника відділу стратегічного аналізу Міністерства внутрішніх справ України В.В.Ілющенка, начальника відділу координації проектів міжнародної технічної допомоги Департаменту міжнародного співробітництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості України М.О.Колісника. Делегація України зустрілася з представниками Міжнародного секретаріату НАТО, Центру передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки, Європейського центру протидії гібридним загрозам та Військово-морської школи післядипломної освіти США для підготовки концепції та специфікації командно-штабних навчань із захисту критичної інфраструктури в Чорному морі “Coherent Resilience 2020”, які відбудуться в Україні у 2020 році.

Зазначені навчання є частиною схваленого міністрами закордонних справ країн-членів НАТО у Вашингтоні 4 квітня ц.р. Пакету заходів з питань безпеки Чорного моря.

Навчання спрямовані на вдосконалення можливостей українських національних та місцевих органів влади у підвищенні стійкості в умовах гібридних ризиків для критичної інфраструктури та енергетичних систем шляхом ефективної міжвідомчої координації та співпраці між державою та приватним сектором. Остаточне схвалення концепції навчань має відбутися в Києві у жовтні ц.р. в рамках Першої плануючої конференції, після чого розпочнеться практична підготовка до їх проведення.

З сайту Місія України при НАТО

Всі новини →