Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Літературно-музичний вечір до 8 березня в бібліотеці

10/03/2020

Напередодні Міжнародного жіночого дня в затишній бібліотечній вітальні відбулося святкове засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана», яке було присвячене найпрекраснішій, найчарівнішій половині людства – Її Величності Жінці. Споконвіку все починалося з неї, вона була святою, її обожнювали, оспівували у своїх поезіях Данте і Петрарка, Шекспір і Пушкін, Шевченко і Франко. Пензлі найталановитіших художників слугували цій красі, бо усе найдорожче, що є у житті – щастя, радість, кохання – пов’язане з жінкою.

На святковий захід до бібліотеки завітали начальник відділу розвитку культури та туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради С.В.Березовська, представник громадської організації «Центр розвитку місцевої демократії Голос громади» Ірина Соломська, члени клубу, партнери та друзі бібліотеки.

Особливий, піднесений настрій панував в бібліотечній книгозбірні того весняного вечора, звучала музика – Анатолій Грицюк програвав на фортепіано знайомі всім мелодії. Захід розпочався з презентації чудової виставки картин «Весняний вернісаж», яку представили члени клубу – талановиті художники Василь Шведов, Володимир Гребьонкін та Олександр Бондаренко. Всіх присутніх приємно вразили прекрасні полотна, присвячені жінці, весні, любові. Ця виставка стала приємним подарунком-сюрпризом жінкам від художників-чоловіків до свята 8 Березня.

Ведуча заходу Ірина Озерова проникливо читала  поетичні та прозові присвяти відомих та невідомих поетів представницям прекрасної статі, які і створювали гарний настрій в учасників клубу. 

Справжню насолоду подарували присутнім талановиті співаки - Анатолій Грицюк, Юрій Мельник, Микола Кушнір, Валентина Стоянова, Любов Курочкіна, Лариса Шулюк, Ангеліна Макаринець. Бурхливі оплески та крики «браво» не вщухали від вдячних «роксоланівців» під час виконання чудових пісень, багато з яких підхоплював весь зал. Просто дивовижні музичні композиції представили присутнім неперевершені музиканти-віртуози Олександр Сушицький, Ігор Османов та Лариса Шулюк.

Ніжно й щемливо, натхненно й урочисто лунали поезії з вуст Василя та Наталії Шведових, Валентини Юр’євої, Катерини Сушицької, Ірини Соломської, Володимира Гребьонкіна, Таміли Кривенко, Миколи Веремія, в яких звучали радість, сум, кохання, вірність та звеличування жінки.

За солодким столом члени клубу ділилися своїми враженнями, дякували організаторів за справжнє святота завершили  спілкування  ліричними піснями.

 

Всі новини →