Рекомендації щодо реалізації фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі
15/04/2020
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація харчових продуктів фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:
- або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
- або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови:
- наявності у продавця особистої медичної книжки;
- використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);
- пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
- дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;
- забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у
торговельній залі;
Реалізація нефасованих фруктів та овочів шляхом самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови:
- забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски);
- забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками);
- забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
- забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.
Баштанське районне управління Головного управління
Держпродспоживслужби в Миколаївській області
Всі новини →