Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Уточнено карантинні обмеження на території Баштанщини

22/04/2020

22 rквітня відбулося засідання районного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов'язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Баштанського району.

На засіданні розглянута ситуація, яка склалась на території району станом на 22 квітня 2020 року. Ситуація стабільна, підозрілі на захворювання відсутні, згідно рішення комісії ТЕБ та НС від 26.03.2020 №5 на території району закриті усі ринки та промислові магазини. На терміновому вирішенні питання про заборону  населенню відвідувати  кладовища,  культові  споруди та прилеглі  території  на період поминальних днів з 7.00год. 24.04.2020 р по 7.00 год. 30.04.2020р.

За результатами засідання прийнято наступні рішення:

1. Міському та сільським головам продовжити заборону:
- роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів;
- дитячих розважальних закладів, майданчиків, у тому числі спортивних;
- фітнес-клубів, тренажерних залів, спортивних майданчиків та салонів;
- усіх магазинів, крім продуктових та аптек;
- промислових  та продуктових ринків; 
- ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барів, клубів, кафе, дискотек, пабів тощо, крім: торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку.
 
2. Рекомендувати міському та сільським головам заборонити допуск до кладовищ у поминальні дні, зхаборонити населенню відвідувати  храми,  культові  споруди та прилеглі  території. 
 
3. Заборонити священнослужителям допуск до кладовищ у поминальні дні,  з метою проведення служб. 
 
4. Баштанському РС ГУ ДСНС у Миколаївській області здійснювати гучномовцем прийняті штабом рішення протягом 23-28 квітня 2020 року.
 
5. У зв’язку з першим летальним випадком на території Миколаївської області заключити угоду з ритуальною службою про здійснення заходів на випадок поховання. 
 
За порушення рішення штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Баштанського району наступає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 17 тис. грн.

Всі новини →