Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

29/10/2020

Нагляд за суб’єктами господарювання в період карантину. Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в межах наданих повноважень проводиться контроль за дотриманням протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби на території Баштанського району, які передбачені постановами Кабінету міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, шляхом проведення санітарно – епідеміологічних обстежень в порядку державного санітарно- епідеміологічного нагляду, участі в робочих групах за ініціативою органів місцевого самоврядування та з органами національної поліції.

   В період з 01.10.2020 по 28.10.2020р. було проведено 99 перевірок закладів, суб’єктів господарювання з питань дотримання протиепідемічних заходів, виявлено порушень на 28 об’єктах, що складає 28,3%. Притягнуто до адміністративної відповідальності 28 осіб, надано приписів про усунення порушень 4.
 
   Найбільшу кількість порушень виявлено в закладах торгівлі та громадського харчування. Нагадуємо, що  робота закладів торгівлі та громадського харчування на період карантину повинна проводитись відповідно до вимог Постанов Головного державного санітарного лікаря України (№17 від 09.05.2020 та №18 від 09.05.2020).
 
   Основні порушення, що виявлені під час перевірок:
- перед початком зміни не проводиться температурний скринінг працівникам;
- на вході до закладу не організовано місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
- вологе прибирання приміщень та поверхонь проводиться без використання миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів, з порушенням інтервалу проведення – не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня;
- не створені належні умови для миття рук персоналу, відсутні паперові рушники, рідке мило;
- проводиться допуск відвідувачів у заклад без наявності респіратора або захисної маски.
 
   Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення Миколаївської області, погіршення епідемічної ситуації, Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.
 
   Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!
 

Всі новини →