Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Книжкова виставка в бібліотеці

04/12/2020

День Збройних сил України – це насамперед почесне свято тих, хто захищає нашу державу, опікується про безпеку та зміцнення обороноздатності країни. Це день сміливих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких Україна залишається суверенною незалежною державою. 

Напередодні відзначення Дня Збройних сил України в Баштанській центральній районній бібліотеці відкрита книжкова виставка-експозиція «Українська армія – школа гарту і мужності».

В історичних виданнях: «Історія українського війська» Івана Тиктори, «Збройні сили України першої половини ХVІІІ ст.» Олени Апанович, «Нариси військової історії України» Олега Корнієнка, «Історія війн і збройних конфліктів в Україні», «Український флот: біля джерел відродження» Анатолія Данілова розкривається історія формування військово-морських, повітряних та сухопутних сил України від сивої давнини до сучасності. 

Даниною пам'яті про славетних земляків-героїв є краєзнавче документально-патріотичне видання «Слава Героям» Бориса Білика та Тетяни Гриненко.

Користувачі, ознайомившись з нарисами в двох томах «Історія українського козацтва», виданнями «Гетьмани України-Русі» Тараса Чухліба, «Лицарі сонця» Олександра Середюка, «Козацькі вожді України» Богдана Сушинського, перенесуться в епоху наших славних козацьких прадідів, «проживуть» їхнім героїчним життям, вдивляться в портрети українських гетьманів і полководців, дізнаються про звичаї та традиції козаків запорожців. 

Безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових солдатів-бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників у Другій світовій війні присвячені історико-меморіальні видання: «Безсмертя. Книга пам’яті України 1941-1945», «Безсмертна пам’ять», книги «Україна в роки Другої світової війни», «Герої визволення України», спогади «Дорогами війни», «Спогади-заповіти ветеранів», «Атака. Героїчна композиція».

А видання «Добровольчі батальйони», арт-проєкт Андрія Котлярчука «Добровольці», романи-трилери кореспондента і фотографа Сергія Лойко «Аеропорт» та «Рейс», книга «Війна» сучасного українського письменника, журналіста Андрія Куркова та інші розповідають про досвід проведення операції об'єднаних сил на Сході нашої держави, де українські захисники виявляють мужність, безстрашність і стійкість у виконанні свого військового обов’язку, гарячу любов до своєї Вітчизни, вірність присязі, бойовим традиціям українського народу.

Окрасою цієї виставки став вірш-присвята воїнам АТО Тетяни Микитиної, начальника відділу культури, молоді та спорту Баштанської РДА, який мальовничо оформила художнім розписом місцева майстриня Наталя Ракітіна.

«…Я поіменно вас не знаю, рідні,

І відчуттів перед кривавив боєм.

Та знаю – кращого життя ви гідні,

Ви наша гордість, ви наші Герої!!!...»

Цей плакат баштанські волонтери брали із собою під час чергової поїздки на Схід України. У відповідь на щемливі слова авторки наші захисники залишили на згадку свої автографи та побажання миру на українській землі. 

У переддень свята з відчуттям глибокої шани і вдячності працівники бібліотеки щиро вітають всіх військовослужбовців та ветеранів з Днем Збройних Сил України та бажають усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх мрій і побажань. 

Любов Штефан, провідний  бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки

Всі новини →