Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту

27/01/2021

Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Калашнікова взяла участь у меморіальних заходах з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Тетяна Олександрівна разом із заступником міського голови Олександром Васильєвим, серетарем міської ради Інною Гомерською, керуючим справами районної ради Василем Пшиченко, головами районної та міської ветеранських організацій Лідією Андреєвою та Ганною Зюзько поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам фашизму на Пагорбі Слави міста.

Присутні вшанували пам'ять жертв Голокосту хвилиною мовчання, згадуючи в тому числі, невинно вбитих лише за національною ознакою жителів сіл Добре та Плющівка на початку Другої світової війни.

Довідково: 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що 27 січня – це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Голокост – це трагедія єврейського народу, яка забрала близько 6 мільйонів невинних життів. Знищені долі, роз’єднані родини – це занадто жорстокий урок історії, який потрібен пам’яті для того, щоб запобігти повторенню трагедії. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Україну. Друга Світова Війна була трагедією для українських євреїв.

Неприпустимо, щоб сім’ям коли-небудь знову довелося пережити злодіяння, подібні тим, які творилися під час Голокосту. Лише спільними зусиллями можна запобігти геноциду і покласти край безкарності. Розповідаючи новим поколінням про цей жахливий епізод у нашій історії, ми допомагаємо відстоювати людську гідність для всіх.

Всі новини →