Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Презентація книжкової виставки-реквієм в бібліотеці

29/01/2021

28 січня 2021 року в Баштанській публічній бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки-реквієм «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять», присвячена Дню пам'яті Героїв Крут. Ця надзвичайно трагічна подія в українській історії відбулася 29 січня 1918 року та є символом героїзму та відданості молодого покоління. Назахід до бібліотеки завітали учні 10 А класу Баштанського ОЗЗСО №1.

Під час презентації книжкової виставки-реквієм бібліотекар відділу обслуговування Валентина Стоянова ознайомила присутніх з історичними виданнями: «Крути. Січень 1918 року», «Бій під Крутами» Ю.Сороки, збірка у пам'ять Героїв Крут «Крути», науково-популярні видання «Українська Центральна Рада» та «Українська Революція 1917-1921 років в ілюстраціях» О.Кучерука, художні твори «Крути 1918» К.Тур-Коновалова, «1918. Місто надій» М.Бутченка. Ці видання містять відомі та маловідомі історичні документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою під Крутами, статті і виступи видатних особистостей доби Української революції 1917-1921 рр..

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі та нескореного духу нашої нації.

Всі новини →