Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Безпека дитини в інтернеті

10/02/2021

3 місяці в Україні діє Урядова консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті – 1545 (далі обрати "3"). Лінія працює цілодобово, анонімно та безкоштовно.
 
Основна мета лінії - підвищення рівня обізнаності дітей, батьків і спеціалістів про попередження та реагування на ризики в Інтернеті.
 
До консультаційної лінії можуть звернутися:
- діти, які зіштовхнулись із проблемами онлайн,
- дорослі, чиї діти мають проблеми в мережі Інтернет,
- спеціалісти, що працюють в контакті з дітьми.
 
Також зателефонувати та отримати консультацію може кожен, хто цікавиться питаннями безпеки дитини в Інтернеті.
 
Спеціалісти готові проконсультувати вас про: безпечну поведінку в цифровому середовищі для попередження насильства, порушення прав та інші зловживання в Інтернеті, шляхи реагування на негативний онлайн-досвід.
 
Лінія створена Урядовий контактний центр в партнерстві з освітнім проєктом #Stop_sexтинг та за підтримки телеком-оператора Датагруп спільно з Патронатною службою Віце-прем’єр міністра-міністра цифрової трансформації України, Міністерство соціальної політики України,  МВС України, Уповноваженим президента України з прав дитини Микола Кулеба та Childhood.

Всі новини →