Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

День пам'яті жертв політичних репресій

14/05/2021

 День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

За дорученням голови районної ради Олійник Н.В. працівники виконавчого апарату Баштанської районної ради на чолі із керуючим справами виконавчого апарату районної ради Пшиченком В.І взяли участь у заході, присвяченому Дню памʼяті жертв політичних репресій, і вшанували памʼять всіх загиблих і постраждалих від цього лихоліття.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

В цей день ми згадуємо жертв політичних репресій, які загинули від рук сталінських катів. Ми згадуємо тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою священиків та віруючих. Згадуємо розкуркулених селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів

З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок - берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих співвітчизників.

Вічна пам’ять безневинно загиблим, закатованим українцям!

 

 

 

Всі новини →