Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

День вишиванки у районному центрі

20/05/2021

20 травня перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Казаріна разом із Баштанським міським головою Олександром Береговим за участі працівників міської ради, представників організацій, громадськістю у національному одязі взяла участь у параді вишиванок «У рідному краю цвітуть вишиванки».

Учасники параду пройшлися центром міста та поклали квіти до погруддя Тарасові Шевченку.

«День вишиванки це наш генетичний код нашої держави. Кожна область України має свій візерунок. Але як би це не було, нас об’єднує те, що ми українці. Тож нехай це народне свято стає дедалі більш популярним з року в рік, а ваше життя – прекрасним і яскравим, як українська вишивка! – привітав учасників заходу міський голова Олександр Береговий.

До привітань приєдналась і Наталія Назаріна: «День вишиванки це колоритне українське свято, до якого може долучитись кожен громадянин. Українська вишиванка на рівні з українською писанкою – яскравий елемент нашої культури. Хотілось би, щоб цього дня всі кордони було стерто і всі українці об’єдналися, тому що українська вишиванка це наша святиня, наш національний оберіг. Вишиванка несе гордість, честь, духовне багатство багатьох поколінь. Я вітаю всіх вас з цим прекрасним святом. Бажаю вам здоров’я, радості процвітання, а найголовніше це миру на нашій українській землі».

Напередодні параду учасники заходу мали змогу зробити знімки на пам'ять у фотозоні, яку підготували працівники Баштанського міського Будинку культури та розмістили біля свого закладу.

Що ж символізують основні кольори вишиванок?

Червоний колір – символізує любов до людини, життя, енергію сонця, радість.

Білий колір – символ невинності й оберіг від нещастя та лихого ока.

Чорний колір – це багатство і достаток.

Золотий або жовтий – справжній символ меду і пшениці, добробуту, достатку, багатства і радості.

Зелений – жіночий колір, колір усього живого.

Синій колір – символ неба і води, звільнення від недуг і душевного спокою.

За матеріалами Баштанської міської ради

Більше фото на сторінці ФБ

Всі новини →