Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Засідання районного штабу з підготовки та сталого проходження опалювального сезону

20/05/2021

20 травня відбулося засідання районного штабу з підготовки та сталого проходження опалювального сезону 2021-2022 років, яке провів голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів.
 
У засіданні взяли участь голова Інгульської територіальної громади Алла Миронова, перший заступник Баштанського міського голови Олександр Васильєв, представники АТ "Миколаївгаз" (АТ "Миколаївгаз") - начальник Баштанського відділення Володимир Пушкарьов та начальник Баштанської дільниці Олександр Сидорика, відповідальні працівники райдержадміністрації та міської ради.
 
Владислав Мирославович закликав громади не зволікати з часом щодо підготовки власних закладів до нового опалювального сезону: "Незважаючи на те, що опалювальний сезон нещодавна лише завершився, прошу вас з усією відповідальністю віднестися до нового опалювального сезону". - Слід невідкладно розпочати вирішення проблем закладів, які знаходяться на території громад. Не для кого не секрет, що вони однотипні - відсутність модемного зв'язку, модернізація систем опалення, подекуди необхідно провести заміну опалювальних котлів та лічильників. Тому хотів би бачити тісну співпрацю між громадами та АТ "Миколаївгаз" - зауважив голова райдержадміністрації.
 
Очільник району зостеріг громади від недобросовісних постачальників блакитного палива та виконавців робіт з модернізації систем загопостачання: "Наголошую на виваженому підході до проведення тендерних процедур та заключенні угод". – Щодо газопостачання, то відомі випадки підписання договорів за заниженими цінами, слідом за якими з'являються безліч додаткових угод, внаслідок підписання яких ціна зростає подекуди в рази; щодо модернізації, то існують ситуації, коли спритні ділки проводять роботи, які інколи не відповідають, навіть, проєктним та подекуди з грубим порушенням технічних умов. Озвучені мною випавки в кінцевому результаті призводять до непередбачуваних втрат і так скудних місцевих бюджетів, - наголосив Владислав Дмитрів.
 
В результаті проведення засідання штабу вирішено:
1) рекомендувати громадам продовжити роботу по встановленню модемного зв’язку на рівні розпорядників коштів територіальних громад;
2) рекомендувати головам територіальних громад встановити контроль за своєчасним укладанням договорів на газопостачання для опалення бюджетних установ і організацій соціальної сфери;
3) встановити контроль з урахуванням вимог законодавства щодо здійснення публічних закупівель, виходячи з обсягів бюджетних призначень, передбачених у кошторисах.

Всі новини →