Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

28/08/2021

29 серпня перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Казаріна взяла участь у меморіальних заходах з нагоди Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, що відбулися на Пагорбі Слави районного центру.

2019 року цю дату введено до календарю пам’ятних указом президента України Володимира Зеленського.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

У мітингу-реквіємі взяли участь заступник міського голови Олександр Васильєв, керуючий справами районної ради Василь Пшиченко, начальник Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій П'ятницький, керівники громадської організації «Спілка учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю внаслідок війни Баштанського району» Віктор Чернов та Анатолій Олійник, учасники Антитерористичної операції.

Виступаючи перед присутніми, заступник міського голови зазначив, що «Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили: «Навіки у пам’яті нащадків залишаться й інші військові операції в ході проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші». - Не забуваймо про подвиги наших Героїв, шануймо пам'ять українських синів, які віддали свої життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі. Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!" - наголосив Олександр Сергійович.

В свою чергу, Наталія Казаріна наголосила на тому, що боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть: «Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому, политому українською кров'ю шляху, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України і створення власної самостійної держави. Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, учасники АТО/ООС на Сході України». - Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв України, наших найкращих громадян, які боронили кордони України, захищали наш суверенітет, нашу територіальну цілісність. 

Наталія Леонідівна побажала всім присутнім на заході мирного неба, добробуту, злагоди, здоров’я, успіхів у нових звершеннях на благо рідного краю.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів-земляків.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →