Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Вшанували 80 років пам'яті про розстріляних мирних жителів єврейських колоній

10/09/2021

Сьогодні, 10 вересня, відбулось вшанування пам‘яті євреїв, розстріляних 10 вересня 1941 року. У скорботному заході взяли участь представники влади, ветеранських організацій, музею, громадської організації та громадськість.

Пам’ять невинно страчених вшанували хвилиною мовчання, а до пам’ятних знаків поклали квіти. 

«З сумом у серці згадуємо мільйони загублених тоталітарним нацистським режимом життів. Ці болісні роздуми – застереження для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості та ненависті, – сказала заступник міського голови Світлана Євдощенко, звертаючись до присутніх. ‒ Пам’ятаємо і ніколи не допустимо повторення помилок минулого».

На території Баштанської громади знаходяться дві братські могили мирних жителів  єврейської  національності - жертв нацистських переслідувань Другої світової війни. У селі Добре - поховано 638 громадян, у селі Плющівка (до 1946 року с.Єфінгар) - поховано 521 громадянин єврейської національності.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →