Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Восьмого скликання Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Старогороженці чекають на інвестиції у відновлювальну енергетику

12/01/2019

Жителі с.Старогорожене під час обговорення Плану перспективного розвитку Баштанщини на 2019-2021 роки виразили сподівання на прихід інвесторів, які б вклали кошти у розвиток зеленої енергетики на території ради. Адже населений пункт знаходиться на річці Інгул, у плавнях якої знаходиться великий земельний масив, що не був розпайований свого часу між членами колективного господарства. Громада вважає за доцільне встановлення на своїй території об’єктів для вироблення електроенергії із альтернативних джерел – СЕС (сонячні батареї), ВЕС (вітряки), а також відновлення колишної ГЕС на річці. Такі об’єкти, на думку старогороженців, значно підвищать дохідну частину місцевого бюджету.

Олександр Славінський та Микола Єрешко повідомили, що у разі надходжень пропозицій до райдержадміністрації та районної ради від суб’єктів господарювання обов’язково запропонують ознайомитися із можливістю використання для цих цілей земель на території Старогороженської сільської ради, адже бізнес дійсно протягом 2018 року зацікавився Баштанщиною не лише як сільськогосподарським регіоном, але і місцем для встановлення сонячних електростанцій (с.Явкине, с.Костичі, с.Мар’ївка). Як зазначив Олександр Дмитрович для таких цілей здебільшого використовуються непридатні для сільгоспвиробництва землі – колишні ферми, мех.загони, плавні, схили та лощини, рекультивація яких занадто дорога, тобто рілля залишається для вирощування сільськогосподарської продукції.

- Але ви, в свою чергу, не повинні сидіти, склавши руки, а брати участь у різних інвестиційних проектах, шляхом залучення додаткових коштів у власний розвиток. Цей шлях свого часу обрала Баштанська об'єднана територіальна громада і досягла значного успіху у залученні додаткового ресурсу у громаду. Завдяки децентралізації, ініційованій Президентом України Петром Порошенко, стало можливим утворити об’єднану громаду, яка в рази збільшила власний бюджет протягом 2 років свого існування (від грудня 2016 року). Мені дуже шкода, що вам свого часу не вдалося утворити Привільненську ОТГ, адже за словами Баштанського міського голови Івана Рубського від необ’єднання у 2015 році громада втратила близько 100 млн.грн. додаткових коштів. - підсумував керівник райдержадміністрації.

Також жителі громади виразили сподівання із якнайшвидшим вирішенням питання автобусного сполучення із Баштанкою та нестабільної роботи поштового відділення.

Нагадаємо, що зустріч відбулася 11 січня у приміщенні Стагорогоженського ДНЗ "Малятко".

 

Всі новини →