Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

№422-р Про заходи, спрямовані на профілактику та недопущення проявів політичного радикалізму в Баштанському районі

від 13.09.11 №422-р
Про заходи, спрямовані на профілактику
та недопущення проявів політичного
радикалізму в Баштанському районі

Відповідно до статей 2, 25 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 21.06.11 №30157/1/1-11, розпорядження голови облдержадміністрації від 18.07.11 №218-р «Про заходи, спрямовані на профілактику та недопущення проявів політичного радикалізму в Миколаївській області», з метою профілактики та недопущення проявів політичного радикалізму та протистояння в суспільстві:

1. Затвердити заходи, спрямовані на профілактику та недопущення проявів політичного радикалізму в Баштанському районі (далі - заходи), що додаються.

2. Доручити керівникам управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, міському, сільським головам забезпечити виконання затверджених заходів, про що інформувати сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації щороку до 10 грудня.

3. Сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації (Гонта) інформувати управління з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю облдержадміністрації щороку до 20 грудня.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Шевченка С.Д.

 Голова райдержадміністрації                                                                                        І.В. Рубський 


                                                                                                                       Затверджено
                                                                                                                       розпорядженням голови
                                                                                                                       райдержадміністрації
                                                                                                                       від 13.09.11 № 422-р

ЗАХОДИ,
спрямовані на профілактику та недопущення проявів політичного радикалізму
в Баштанському районі

1. Здійснювати комплекс профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та запобігання правопорушенням на ґрунті політичного радикалізму, проводити в установленому порядку попереджувальну роботу з особами, схильними до вчинення вказаних правопорушень, а також роботу по здійсненню збору і аналізу інформації про різні форми проявів даного негативного явища й розроблення спільної стратегії по протидії його поширенню.

Баштанський РВ УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням), сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, сільських рад (за узгодженням).
Термін: постійно.

2. Проводити консультації з главами церков і керівниками релігійних організацій щодо необхідності здійснення роботи з віруючими, спрямованої на виховання толерантного світогляду.

Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, сільських рад (за узгодженням).
Термін: постійно.

3. Здійснювати інформаційно-просвітницьку та попереджувально-профілактичну роботу щодо запобігання проявам політичного радикалізму серед студентської молоді й батьківської громадськості.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, Баштанський РВ УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням)
Термін: постійно.

4. Проводити книжкові виставки, зустрічі, виховні бесіди, інші заходи, спрямовані на формування толерантності, поваги до культури, історії, мови, звичаїв і традицій представників різних національностей.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації.
Термін: постійно.

5. Проводити роз’яснювальну та профілактично-попереджувальну роботу серед громадян України, іноземців та осіб без громадянства під час їх працевлаштування та медичного обслуговування.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, центральна районна лікарня (за узгодженням), Баштанський РВ УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням).
Термін: постійно.

6. Організовувати «круглі столи», науково-практичні конференції, інші заходи щодо протидії політичному радикалізму із залученням провідних вітчизняних і зарубіжних фахівців, політиків, посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представників громадськості.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації.
Термін: постійно.

7. Проводити моніторинг діяльності районних засобів масової інформації щодо недопущення випадків розміщення інформації, виходу радіопередач, які містять ознаки розпалювання політичного радикалізму.

Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації.
Термін: постійно.

8. Посилити контроль за недопущенням розповсюдження літератури, що містить ознаки розпалювання політичного радикалізму.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, сільських рад (за узгодженням).
Термін: постійно.

9. Запровадити спеціальні рубрики у районних ЗМІ, спрямовані на протидію проявам політичного радикалізму та виховання толерантного світогляду.

Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації, редакції районної газети «Голос Баштанщини», районної радіостудії «Баштанка» (за узгодженням).
Термін: постійно.

Заступник
  голови райдержадміністрації                                                                                     Ю.А.Мельник