Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Актові записи

Останні роки збільшилась кількість звернень громадян з питань вивчення свого родоводу. Архівний відділ Баштанської райдержадміністрації не зберігає документи, що є підставою для складання  історії роду тієї чи іншої особи. В дореволюційний період реєстрацію громадянського стану особи здійснювали установи релігійних культів. 

Спеціалістами Держархіву області проведено значну роботу по упорядкуванню та обліку таких документів . Створено окремі архівні фонди до яких увійшли  документи, що відображають наявність реєстрації актів цивільного стану (народження, одруження, смерть) – метричні книги установ релігійних культів.
 
Створено окремий архівний фонд ф.484 «Колекція метричних книг установ релігійних культів, що існували на території Миколаївської області». В колекцію внесено 2253 книги за 1804-1925 роки.
 
Актові записи в метричних книгах велись російською мовою. Географічні межі охоплюють не тільки Миколаївську область, а й населені пункти Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської та Херсонської областей.
 
Довідковий апарат складено до фонду ф.484 «Колекція метричних книг установ релігійних культів, що існували на території Миколаївської області»у вигляді «Алфавітних книг народжених, одружених та померлих громадян православного віросповідання» за 1862-1925 роки.
 
Пропоную «Перелік установ релігійних культів, що знаходились на території сучасного Баштанського району та документи яких відображають наявність реєстрації актів цивільного стану в населених пунктах району».
  Церковні актові записи
Формат: DOC | Добавлен: 05/05/2021 16:25:43
77Kb Скачать скачать