Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У двох громадах Баштанщини попрощалися із загиблими воїнами

17/05/2024

16 травня жителі Інгульської та Казанківської громад провели в останній земний шлях захисників України, які загинули, захищаючи український народ від російських загарбників - старшого солдата Дмитра Алексєєва та молодшого сержанта Миколу Пономаренка.Поховали воїнів зі всіма почестями під залпи військового салюту на сільських кладовищах.

Дмитро Алексєєв народився 17 січня 1987 року. У мирі та злагоді зі своєю сім’єю проживав у селищі Лоцкине Інгульської територіальної громади. Був фахівцем в газоелектрозварювальній справі, до війни працював у Миколаєві.
Дмитро був позитивною, доброзичливою, привітною, відповідальною, працелюбною людиною. Таким його назавжди запам'ятають рідні, друзі, вчителі, однокласники…
 
У перший день повномасштабного вторгнення росії Дмитро добровольцем пішов до військкомату, став до лав місцевої тероборони. А вже невдовзі стримував збройну навалу окупантів на найгарячішому напрямку фронту - у Донецькій області. Був старшим стрільцем-оператором стрілецького батальйону. Молодий чоловік чотири рази отримував поранення, але знову після реабілітації повертався до служби.
Коли його запитували про мотивацію йти на фронт, то щиро відповідав, що воює за рідну землю, свою родину, яку він безмежно любив та оберігав...
За час служби Дмитро Алексєєв мав честь отримати нагороди за вірність, силу та звитягу у боротьбі з окупантами.
Мужній воїн загинув 11 травня 2024 року під час захисту Батьківщини на Донецькому напрямку.
 

Микола Пономаренко народився у с. Троїцько-Сафонове Казанківської ТГ. 24 січня 1986 року. Тут промайнули його дитячі та юнацькі роки. Після закінчення місцевої школи пройшов військову строкову службу в лавах Збройних Сил України. Був одружений. У мирний час працював у селі механізатором. Завжди відповідально та добросовісно виконував свою роботу. Микола був добрим, життєрадісним, завжди приходив на допомогу тим, хто її потребував.
 
У липні 2022 року був призваний на військову службу. Обіймав посаду навідника десантно-штурмового батальйону морської піхоти.
Микола Пономаренко був вірним та гідним сином України, справжнім патріотом рідної держави, за яку віддав найцінніше - власне життя. Від друзів, рідних та близьких про Миколу можна почути лише хороші слова, слова вдячності та скорботи за Героєм!
Старший сержант Микола Пономаренко загинув 8 грудня 2022 року на Донеччині під час виконання військового завдання.
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників України. Слава Героям України! Вічна і світла пам'ять мужнім воїнам, які ціною власного життя виборювали цілісність і незалежність України.

Всі новини →