Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На Баштанщині запрацював сучасний кол-центр

17/05/2024

17 травня на Баштанщині відбулася важлива подія – цього дня на базі закладів охорони здоров’я Баштанського району розпочав свою роботу сучасний кол-центр, який створений за підтримки проєкту Спеціальної програми підтримки України, що співфінансується Європейським союзом та урядом Німеччини.

Головна мета кол-центру – поліпшення якості обслуговування пацієнтів та доступності необхідної медичної інформації, що особливо важливо під час воєнного часу. Працівники кол-центру пройшли гарну та всебічну навчальну підготовку та готові надавати консультативні послуги населенню.
 
Участь у його відкритті взяли: заступники начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров та Микола Марінов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко, начальниця управління охорони здоровʼя ОВА Ірина Ткаченко, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів, депутат Миколаївської обласної ради Віталій Гомерський, директорка проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України /EU4ResilientRegions» Юлія Грубер, голова БО «100% Життя» Дмитро Шерембей.
 
За словами Юрія Гранатурова, в умовах війни більшість пацієнтів користуються саме віддаленим записом на прийом. Таким чином, з відкриттям кол-центру жителі району отримали дієвий та зручний алгоритм взаємодії зі своїми медичними установами. Це новий рівень обслуговування пацієнтів, який значно прискорює доступ до всіх лікарняних послуг, а відтак і одужання.
 
«Надання медичних послуг мешканцям нашої області, зокрема внутрішньо-переміщеним особам, які вимушені були покинути свої домівки, є одним з найважливіших завдань сьогодення. Тому, попри війну, ми продовжуємо розвивати медичні заклади, покращуємо якість обслуговування та задоволення пацієнтів. Дякую уряду Німеччини за фінансову підтримку», – додав він.
 
Владислав Дмитрів подякував міжнародним партнерам за взаємодію, допомогу, підтримку та наголосив: «Надання сучасної медичної допомоги, яку буде надавати кол-центр – це ще один крок до сучасної медицини. Відкриття такого центру дуже важлива подія для нашого району. Завдяки роботі кол-центру медичні послуги для населення стануть ще більш зручнішими, ефективнішими та доступнішими. Впевнений, що кол-центр буде діяти ефективно, якісно і з користю для всіх. Я дякую всім причетним до реалізації даного проєкту. Лише об‘єднавшись, ми сильніші за ворога».
 
Юлія Грубер повідомила, що разом із запуском кол-центру для мешканців Баштанщини офіційно запрацює оновлена рецепція поліклінічного відділення, відремонтоване хірургічне відділення, новий гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу, новий ліфт на чотирьох поверховому корпусі та сонячна станція, яка зможе покривати до 70% власних потреб лікарні. Крім того, на потреби медичного закладу придбано медичне та немедичне обладнання.
 
«За дорученням уряду Німеччини GIZ комплексно допомагає розвивати медичні послуги в постраждалих населених пунктах: включно з реновацію медичних закладів, закупівлею медичного та немедичного обладнання, навчанням персоналу. Баштанщина є одним із ключових районів, який внаслідок російської агресії потребував допомоги у відновленні, а також сучасних, цифрових рішень з вдосконалення сервісу та комунікації», – наголосила директорка проєкту GIZ.
 
 
 

Всі новини →