Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

19 травня— День пам'яті жертв політичних репресій

19/05/2024

Щороку, у третю неділю травня, Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій. Цей день є нагадуванням про трагічні сторінки нашої історії, про мільйони невинних людей, які стали жертвами радянського тоталітарного режиму.

Мільйони українців були безпідставно репресовані, заслані до таборів, позбавлені життя через жорстокі політичні переслідування. Репресії торкнулися ледь не кожної родини, кожного населеного пункту, залишивши глибокі рани в нашій національній пам'яті.

День пам'яті жертв політичних репресій – це день скорботи і поваги до тих, хто постраждав від беззаконня тоталітарного режиму. Сьогодні ми згадуємо і вшановуємо пам'ять усіх тих, хто за повелінням московських тиранів був несправедливо засуджений, депортований, розстріляний або загинув у таборах. Їхні страждання і жертовність мають бути завжди в нашій пам'яті як нагадування про важливість свободи, прав людини і справедливості.

Сьогодні, коли Україна проходить через тяжкі випробування визвольною війною з рашистською ордою, ми маємо пам'ятати про минуле і зробити все можливе, щоб нині захистити і зберегти наші національні цінності та свободу.

Світла пам'ять жертвам політичних репресій.

Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

 

Всі новини →