Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Як обмежити себе та рідних від участі в азартних іграх?

22/05/2024

Одним із принципів відповідальної гри є самоконтроль та самообмеження. Гравець має право обмежити свою участь в азартних іграх шляхом встановлення особистих обмежень, а також ліміту коштів, які він бажає витратити на азартну гру. Таким чином, перед початком гри ви можете визначити для себе суму коштів, які бажаєте витратити на азартну гру, встановити тривалість участі в азартній грі чи інші особисті обмеження. Для встановлення таких обмежень необхідно звернутися безпосередньо до організатора азартних ігор.

Крім цього, існує також можливість включити гравця до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, одним із таких способів:

1. Особистого подання заяви організатору азартних ігор або Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) з одночасним пред’явленням документа, що посвідчує вашу особу.

2. Надсилання заповненої заяви (зразок тут: https://www.gc.gov.ua/.../Yak-obmezhyty-sebe-vid-uchasti...) на електронну адресу КРАІЛ (zvernennya@gc.gov.ua) або організаторів азартних ігор у письмовій або електронній формі з дотриманням вимог ЗУ «Про електронні довірчі послуги» (тобто, заява має містити електронний цифровий підпис).

3. Заповнення заяви онлайн: https://www.gc.gov.ua/.../Interaktyvna-forma-podachi... на сайті КРАІЛ з обов’язковим накладанням електронного цифрового підпису.

Члени сім’ї гравця першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти) можуть подати заяву про обмеження. Заява може бути подана за вибором заявника – особисто, на поштову або електронну адресу.

За яких підстав подається заява до КРАІЛ дивіться тут.

У заяві про обмеження (зразок: https://www.gc.gov.ua/.../Alhorytm-dii-dlia-obmezhennia...) обов’язково обґрунтовується необхідність встановлення такого обмеження.

У разі якщо гравець шляхом участі в азартних іграх завдає шкоду самому собі та/або своїй сім’ї через призведення до тяжкого матеріального стану, такий гравець може бути обмежений у відвідуваннях гральних закладів та участі в азартних іграх на строк від шести місяців до трьох років за рішенням суду.

Публікацію підготовлено в межах проведення Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей національної інформаційно-роз'яснювальної кампанії.

 

Всі новини →