Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаєві відбулась дискусія про ментальне здоров'я «Осмислення. Цінності та історії стійкості»

24/05/2024

 Учора, 23 травня, на відкритті Миколаївського міського молодіжного простору в рамках «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я» відбулась дискусія на тему: «Осмислення. Цінності та історії стійкості», в рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?».

До заходу долучились перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради Арсен Гаспарян, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніра Мамедзаде та інші міжнародні партнери, представники громадських організацій та молоді, начальник управління молоді та спорту ОВА Михайло Ніколаєв.
Під час заходу учасники обговорили та визначили з чого формується стійкість миколаївців. У дискусіях взяли участь керівники департаментів та молодь.
«Нам так важливо дбати про ментальне здоров’я! Молодь - це люди які будуть відновлювати Україну. Надзвичайно стійкі та сильні! Стійкість однієї людини - це стійкість всієї країни. Стійкість - це здатність людини чинити опір зовнішнім стресам, протидіяти їм і відновлюватися. Стійкість - це здатність не піддаватися руйнуванню. Фактично стійкість - синонім ментального здоров’я. У кожного з українців своя історія стійкості. Найкращий спосіб передачі стійкості між людьми - це дізнаватись історії про стійкість», - зазначила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук.
Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»!за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

 

Всі новини →