Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

18 травня в Україні та всьому світі вшановували памʼять жертв геноциду кримськотатарського народу

27/05/2024

Було проведено дуже багато заходів та виголошено незліченну кількість промов.

Проте важливо підіймати цю тему постійно, адже депортація кримськотатарського народу як корінного народу з його історичної батьківщини в Криму є досі незавершеним (тривалим) міжнародним злочином, який не має терміну давності.

З початку окупації Криму у 2014 році тисячі кримських татар були вимушені поїхати з півострова через свою політичну позицію. Ця ситуація погіршилися після повномасштабного вторгнення рф в Україну та після початку мобілізації в російську армію.

Світ мусить засудити депортацію 1944 року, аби цього ніколи більше не повторювалося. Особливо, це важливо у період повномасштабної війни в Україні, коли рф продовжує геноцид усього українського народу. Безкарність породжує нові злочини.

Кримськотатарський Ресурсний Центр презентує відео «Не засудили вчора, повторюється сьогодні», яке коротко розповідає про події 1944 року, безкарність злочинця та наслідки цього.

 

Всі новини →