Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Досвід ветеранок: як не знецінити досвід військовослужбовиць у розмові

29/05/2024

 Чисельність жінок, які боронять країну, щоденно зростає. Відповідно й чисельність військовослужбовиць, які повертатимуться додому ветеранками й адаптуватимуться до цивільного життя з часом тільки зростатиме.

Адаптація ветеранів/-ок після повернення із зони бойових дій – це тривалий і складний шлях, на якому потрібно давати лад фізичним та психологічним травмам. Хибні уявлення про соціальні ролі та обовʼязки жінок у суспільстві значно ускладнюють цю задачу.
Відсутність розуміння та поваги у спілкуванні з боку цивільних можуть не тільки боляче образити, але значно ускладнити процес віднаходження свого місця у цивільному житті.
Ветеранки Катерина Приймак та Юлія Кіріллова, які очолюють Жіночий Ветеранський Рух (https://www.instagram.com/veteranka_?igsh=MTRpcXpxN2R3NDE4eg==) діляться власним досвідом, вартим поваги. Памʼятаймо про ці «червоні прапорці» у спілкуванні з чинними військовослужбовицями та ветеранками.
Публікація створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олена Зеленська.
 

Всі новини →