Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

03/06/2024

 Санкції, безпека та знову безпека: головні новини тижня з Європи

 
Рада ЄС встановила вищі тарифи на російську та білоруську зернову продукцію
Рада ЄС ухвалила постанову, яка підвищує мита на зернові, олійні культури та похідні продукти з росії та білорусі до рівня, який практично зупинить імпорт цих продуктів.
Заходи стосуються товарів, що походять або експортуються прямо чи опосередковано з росії або білорусі до ЄС. Вони не вплинуть на транзит цих товарів через ЄС до третіх країн. Постанова буде опублікована в Офіційному віснику ЄС. Вказані заходи набудуть чинності 1 липня 2024 року.
Більше про рішення Ради ЄС за посиланням https://cutt.ly/ieuWRSgB
Вісім країн ЄС пропонують розширити співпрацю з оборонною промисловістю України
За ініціативи очільника данського оборонного відомства, міністри оборони Данії, Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів та Польщі надіслали спільного листа до Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, Європейського оборонного агентства та інших європейських країн напередодні засідання міністрів оборони ЄС. У листі пропонуються чотири напрямки співпраці з оборонною промисловістю України.
Детальніше з ініціативою можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/zeuWTwwV
Рада ЄС визначила п'ять основних пріоритетів у галузі безпеки і оборони
У своїх висновках Рада визначила п'ять основних пріоритетів на наступний період, які держави-члени повинні реалізувати в терміновому порядку. Одним з цих пріоритетів є непохитна підтримка України з боку ЄС.
«Для того, щоб продовжувати надавати Україні та її народу всю необхідну політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку так довго, як це буде потрібно, і так інтенсивно, як це буде потрібно, ЄС використовуватиме всі інструменти, що є в його розпорядженні, включаючи нещодавно створений Фонд допомоги Україні в межах Європейського фонду миру (ЄФМ), а також тренінги та консультації в рамках Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine)», – йдеться в прес-релізі щодо рішення Ради ЄС.
Наголошується на майбутньому підписанні безпекових зобов'язань ЄС перед Україною, а також на поточних зусиллях, спрямованих на задоволення нагальних потреб України, зокрема, у боєприпасах, ракетах, системах протиповітряної оборони та артилерії, а також безпілотниках.
Крім того, серед пріоритетів:
Разом витрачати більше та якісніше на оборону;
Підвищити спроможності ЄС діяти;
Посилити стійкість ЄС та забезпечити безпечний доступ до стратегічних сфер;
Зміцнювати співпрацю з партнерами.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/2euWTvaH
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →