Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дорогі діти! Шановні батьки!

01/06/2024

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Повномасштабна війна внесла корективи у безтурботне життя маленьких українців. Вони мали б вчитися, гратися, сміятися та дружити. А замість того, лякаються вибухів, чують сигнали повітряної тривоги та ховаються в укриття… Діти втрачають батьків, які гинуть на війні захищаючи їхнє майбутнє. Від бойових дій вмирають і діти...
 
Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє - головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо. І зараз першочерговим завданням кожного дорослого є збереження життя та здоров’я своїх дітей.
 
У Баштанському районі проживає 24757 дітей, серед яких - 3509 внутрішньо переміщені діти.
На території району функціонує 26 прийомних сімей, в яких виховується 43 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування та особи, з їх числа і 9 дитячих будинків сімейного типу, в яких на вихованні перебуває 59 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб, з їх числа.
 
Сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку воєнним станом на території нашої держави. Керівництво районної військової адміністрації постійно тримає на контролі питання соціального захисту дітей, забезпечення їх безпеки, розвитку та умов навчання.
 
Бажаю всім нашим дітям миру, міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства та сяючих посмішок! Нехай ваше дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра! Зростайте здоровими та радісними під українським небом, прославляйте свої родини і рідний край!
 
Щиро вітаю вас, юні жителі Баштанського району, із цим світлим та радісним святом!
Впевнений, що наші діти будуть жити під мирним небом успішної України, будувати й розвиватися, вірити й любити, самостійно обирати свій шлях – як вільні люди вільної країни!
 
Дякую Збройним Силам України, які щодня, щохвилини захищають кожне дитяче життя на фронті від російських загарбників.
 
Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →