Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Уряд продовжив строк дії відстрочки заброньованих військовозобов'язаних

10/06/2024

Сектор мобілізаційної роботи Баштанської РВА інформує, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 4 червня 2024 р. № 642 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 травня 2024 р. № 516».

Данною постановою Кабінету Міністрів України установлено, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», які не закінчилися на день прийняття цієї постанови, продовжуються автоматично на три місяці.

Наприклад, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, наданої військовозобов’язаним рішенням Міністерства економіки, закінчується 17.05.2024, згідно з постановою строк її дії автоматично продовжується на три місяці, тобто до 17.08.2024.

Вищезазначене рішення Уряду стосується всіх відстрочок, наданих відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76, продовження бронювання військовозобов’язані отримають автоматично, нових наказів щодо відповідних відстрочок Мінекономіки не видаватиме.

Водночас, постановою не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024 (наказів Міністерства економіки про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації).

Рекомендуємо враховувати зазначене під час організації бронювання військовозобов’язаних працівників та взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. 

 

Всі новини →