Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

20 червня народні депутати України ухвалили у другому читанні і в цілому Проект Закону "Про публічні консультації" (№4254).

22/06/2024

 За проголосувало 282 народних депутати.

Мета документа - визначення основних засад (стандартів) проведення публічних консультацій під час формування та реалізації державної політики, вирішення питань місцевого значення.
Закон спрямований на впровадження принципів належного врядування шляхом залучення зацікавлених сторін до ухвалення рішень для збалансування публічних та приватних інтересів, запровадження сучасних стандартів підготовки рішень.
Крім того, прийняття закону про публічні консультації є однією з рекомендацій Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року, які Україна має виконати у 2024 році (План заходів з виконання Звіту затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 9 лютого 2024 року № 133-р).
Більше про те, що передбачає законпроєкт у інфографіці

Всі новини →