Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Потрапити на онлайн-консультацію до психолога зі світовим ім’ям. Поставити питання, що турбують.

01/07/2024

  Наприклад, як навчитися цінувати життя? В який спосіб розвинути стійкість? Чи може людина самотужки позбутися відчуття безвиході?

Раз на два тижні таку унікальну можливість дарує подкаст «Простими словами» від The Village Україна, що виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?.
Гостею нового епізоду сезону «Наука стійкості» стала Елен Лангер, професорка психології, яка вже понад 40 років вивчає процеси старіння, ухвалення рішень, вплив стресу та майндфулнес у повсякденному житті. У 1981 році вона стала першою жінкою на факультеті психології в Гарварді. Лангер написала 13 книжок, серед яких бестселери про усвідомленість «Mindfulness» і «The Mindful Body».
Лангер називають «матір'ю майндфулнесу», вона наголошує, що усвідомленість – це найкращий шлях до наповненого та змістовного життя. А тренувати її можна без медитацій та інших формальних практик. Психологиня розповіла, як саме це робити і яку користь ми отримуємо від усвідомленості.
Лангер поділилася найбільш лаконічним визначенням майндфулнесу – це процес активного помічання нових речей, і коли ви це робите, ви повертаєте себе в тут і зараз.
Конспект інтерв'ю тут: https://www.village.com.ua/.../352179-prostimy-slovami-4...
Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:
▫️ Apple Podcasts - https://apple.co/3xyOvtk
▫️ SoundCloud - https://bit.ly/3XGjaQ4
▫️ Spotify - https://spoti.fi/4cHNZbn
▫️ YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=7FC0jnqs7NE
Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?
Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).
#тияк

Всі новини →