Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Чергова болюча рана у трагічному калейдоскопі нашої реальності

01/07/2024

Баштанський район знову у скорботі - на війні загинув Євген Когут з м. Баштанка. Клята війна забрала ще одне молоде життя мужнього воїна, палкого патріота України, який з перших днів війни добровільно став на захист нашої держави.

30 червня рідні, близькі, друзі, побратими, представники влади прийшли, щоб провести зі всіма військовими почестями в останній шлях захисника України.
 
 
Євген Когут народився 9 квітня 1989 у Баштанці. Він зростав спокійною, відповідальною дитиною. Любив спорт. Займався греко-римською боротьбою. У мирний час працював на ТОВ «Баштанський сирзавод» водієм. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну застало Євгена за кордоном, де молодий чоловік працював. А вже за кілька днів він був у Баштанці. Розпочав свою службу у ЗСУ із роти охорони Баштанського РТЦК та СП. Разом із іншими військовослужбовцями Баштанського району допомагав розвозити гуманітарну допомогу на території району, брав участь в облаштуванні блокпостів, будував укріплення, звозив військову техніку російських окупантів, яку ремонтували та відправляли на фронт.
 
Через деякий час Євген прийняв рішення йти служити у бойову бригаду. Всі вмовляння рідних не йти на війну були марними. Він не міг спокійно сидіти і спостерігати, як ворог безжально нищить його рідну землю.
 
Був головним сержантом – командиром відділення кулеметного взводу стрілецького батальйону.
 
Євген Когут був турботливим сином, люблячим чоловіком та батьком, надійним товаришем. Сміливим, мужнім, веселим, життєрадісним. Він ніколи ні на що не скаржився. Зі слів побратимів, він був справжнім воїном, безстрашним та відповідальним. Це людина честі, мужності, для багатьох став зразком незламності та міцності духу. Завжди допомагав усім, хто цього потребував, беріг свій особовий склад. Був справжнім другом, побратимом. Мав багато планів, яких не встиг, на жаль, втілити в життя…
 
Загинув військовослужбовець 26 червня 2024 року під час захисту Батьківщини на Донецькому напрямку.
 
За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Євген Когут отримав чимало нагород, серед яких – почесний нагрудний знак «Золотий хрест», медаль «За відвагу», медаль за участь у боях «Бахмутський рубіж».
 
Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого захисника України. Нехай добрий, світлий спомин про солдата стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.
Доземний уклін, вічна пам’ять та шана Герою.

Всі новини →