Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Управління соціального захисту населення Баштанської РВА інформує

11/07/2024

 про санаторно-курортне лікування осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.2003 № 120), прийнятою на виконання статті 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» (далі Закон), затверджено Порядок забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах ( у разі їх утворення ( крім м. Києва) рад ( далі Порядок).
Особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням строком на 18 календарних днів або за особистим вибором, на виплату компенсації, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.
Важливо зазначити, що постраждалі особи мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.
Для взяття на облік забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням постраждалі особи подають до органу соціального захисту населення за зареєстрованим / задекларованим місце проживання, а внутрішньо переміщені особи за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, заяву до якої додаються наступні документи:
- копія паспорта громадянина;
- медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о;
- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
- копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей»;
- документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно - курортного лікування ( для одержання компенсації).
Для цього постраждалій особі необхідно подати заяву разом з необхідними документами, до органу соціального захисту населення або уповноваженим посадовим особам виконавчого органу сільської,селищної, міської ради або районної військової адміністрації чи посадовим особам центру надання адміністративних послуг.
У 2024 році гранична вартість путівки ( ліжко-дня) за надання послуг із пільгового санаторно-курортного лікування постраждалих осіб установлено у розмірі 14994,00 (833,00) грн. з податком на додану вартість ( наказ Мінсоцполітики від 1904.2024 № 197-Н «Про встановлення граничної вартості путівки ( ліжко-дня) у 2024 році»).

Всі новини →