Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

15/07/2024

 Продовження безкоштовного роумінгу, тимчасовий захист та вибори: нове за тиждень

 
У ЄС продовжили на рік безкоштовний роумінг для українців
Це вже п'яте продовження добровільної угоди між 22 європейськими та 7 українськими телекомунікаційними операторами, яка гарантує, що переміщені особи з України можуть залишатися на зв'язку за кордоном. Угода була продовжена на 12 місяців.
З метою інтеграції до зони роумінгу ЄС Україна також працювала над повним приведенням свого законодавства у відповідність до європейського. Після того, як Україна повідомить про повне узгодження своєї нормативно-правової бази, Європейська Комісія проведе оцінку її відповідності європейській. Якщо країни-члени ЄС дадуть позитивну оцінку, а Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалить остаточне рішення, Україна приєднається до зони роумінгу Євросоюзу.
Детальніше https://cutt.ly/PehhiKWZ
Наступного тижня Європарламент обиратиме Президента та голову Єврокомісії
16 липня розпочинається перша сесія нового Європейського парламенту. Першим кроком після прийняття Конституції, євродепутати обиратимуть Президента на наступні два з половиною роки.
Також на наступний тиждень заплановані вибори Віце-президентів та Квесторів, формування комітетів та делегацій Парламенту. У четвер, 18 липня, євродепутати вирішуватимуть, чи підтримувати Урсулу фон дер Ляєн на посаді Президента Європейської Комісії.
Також у першу пленарну сесію лідери політичних груп зроблять заяви про необхідність подальшої підтримки України з боку ЄС, після чого відбудеться голосування за відповідну резолюцію.
Порядок денний за посиланням https://cutt.ly/tehhi0Yk
Тимчасовий захист у ЄС отримали близько 4,3 млн українців
Про це свідчать останні дані Європейської служби статистики (Eurostat), станом на 31 травня 2024 року. Країнами ЄС, які прийняли найбільшу кількість бенефіціарів тимчасового захисту з України, були Німеччина (1 332 515 осіб; 31,3% від загальної кількості в ЄС), Польща (953 255; 22,4%) та Чехія (356 405; 8,4%).
У порівнянні з чисельністю населення кожної країни ЄС, найвища кількість бенефіціарів тимчасового захисту на тисячу осіб на кінець травня 2024 року спостерігалася в Чехії (32,9), Литві (27,2) та Польщі (25,9), тоді як відповідний показник на рівні ЄС становив 9,5 на тисячу осіб.
Останні дані доступні за посиланням https://cutt.ly/Cehhi5Qr
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →