


12/09/2025
Контроль за безпечним та якісним харчуванням дітей в закладах освіти залишається одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.
У серпні поточного року спеціалістами Баштанського районного управління проведено аналіз та оцінку фактичного харчування дітей протягом липня у Баштанському закладі дошкільної освіти № 6 «Ягідка» Баштанської міської ради. За результатами розгляду наданих матеріалів з організації харчування дітей керівнику закладу та органу місцевого самоврядування були направлені пропозиції щодо усунення порушень, а саме: взяти під особистий контроль забезпечення раціонального збалансованого харчування дітей у закладі, зокрема щодо здійснення закупівель харчових продуктів, веденням документації з організації харчування, виконанням норм харчування, відповідність фактичного харчування погодженому меню.
За ініціативи директора Баштанського ЗДО № 6 «Ягідка», 12 вересня 2025 року спеціалістом відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського районного управління проведено навчальну нараду за участю комірника та медичної сестри закладу.
Під час наради було обговорено питання:
1. Основні нормативні документи, які визначають особливості організації харчування в закладах освіти.
2. Дотримання вимог до складання щоденних меню - розкладів (меню - вимог).
3. Контроль за фактичним харчуванням у закладах освіти, порядок заповнення документів з організації харчування дітей, а саме: журналів бракеражу готової та сирої продукції, журналу обліку виконання норм харчування.
4. Здійснення закупівель харчових продуктів відповідно до вимог Постанови КМУ від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Наостанок присутнім було наголошено на персональну відповідальність за організацію якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти.
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області наголошує, що організація безпечного та збалансованого харчування є одним із ключових факторів збереження здоров’я дітей, а контроль за його якістю – постійним пріоритетом.
З питань проведення нарад, вебінарів можна звертатися до відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електрону адресу [email protected]
Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області https://www.facebook.com/Mykolaivdpss/