Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Для кандидатів у батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни та піклувальники проведуть навчання

04/02/2015

З 12 лютого у Миколаївському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стартує навчання для кандидатів у батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни та піклувальники.

Проходження навчальної програми є обов’язковим для людей, які виявили бажання взяти на виховання або під опіку дітей, які залишились без батьківського піклування. Навчання здійснюється на безоплатній основі та проходить у тренінговій формі. Основна мета підготовки – ознайомлення майбутніх батьків з особливостями розвитку дітей, які мають деприваційний досвід, формування усвідомленого рішення щодо виховання прийомної дитини. 

Протягом 8 навчальних сесій розглядатимуться такі питання: особливості переживання дітьми втрати сім’ї, формування прихильності до прийомних батьків, психологічні та вікові особливості розвитку та поведінки дітей, формування особистості дитини, яка має досвід перебування в інтернатних закладах, стилі та методи сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання проводять сертифіковані спеціалісти Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із залученням викладачів Інституту психології та соціального забезпечення Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.

Особам, які мають бажання та можливості підтримати дітей, які залишились без батьківської опіки, необхідно звернутись до місцевих служб у справах дітей або центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та отримати докладнішу інформацію щодо подальших дій. У поточному році планується вісім таких навчань.

Всі новини →