Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

За три місяці міжнародними організаціями надано гуманітарну допомогу лікарських засобів на суму 35 мільйонів гривень

05/02/2015

Заступник міністра охорони здоров’я України Олена Терещенко повідомила, що майже 2,5 тисяч дітей народилися у вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей. За її словами, за медичною допомогою по всіх закладах охорони здоров’я на територіях, де перебувають внутрішньо переміщені особи, звернулися 170 тисяч 753 особи, з них госпіталізовано 37 тисяч 870 – переважна більшість з них дорослі. На облік взято 114 тисяч 814 осіб, - це практично кожна 7 особа взята на облік, з них понад 43 тисячі – це діти, тобто кожна друга дитина, з загальної кількості внутрішньо переміщених осіб взята на медичний облік. Профілактичних оглядів проведено 149 тисячам особам. «Я звертаюся до всіх регіонів, з проханням посилити роботу з профілактичних оглядів та постановки на огляд людей, особливо людей похилого віку, дітей та тих осіб, які мають соціальнозначимі захворювання:  Віл-інфіковані, туберкульоз і онкологічні хворі», – зазначила вона.

За словами заступника  Міністра охорони здоров’я України, за 3 місяці міжнародними організаціями надано гуманітарну допомогу лікарських засобів на загальну суму 35 мільйонів гривень. «Ми очікуємо черговий гуманітарний вантаж на загальну суму 1 мільйон 400 гривень від дитячого фонду ООН «Unicef» у вигляді лікарських засобів та виробів медичного призначення – 30  комплектів на тисячу осіб , а це значить, що 130 тисяч осіб будуть мати змогу отримати первинну медичну допомогу. Переважно ця допомога надійде до Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Полтавської та Одеської областей, а також  буде передано 90 наборів для надання акушерської допомоги, переважна більшість з яких – для прийняття пологів, а це дозволить прийняти  4,5 тисячі пологів»,  – розповіла вона.

Олена Терещенко подякувала рятувальникам, які допомогли евакуювати дітей, які постраждали в наслідок обстрілу Маріуполя та доставили їх до національних клінік, які розташовані на інших територіях України. Також мова йшла і про дітей - вихованців Артемівського Будинку дитини, які зараз знаходяться у безпечній зоні.

Про це вона розповіла під час чергового селекторного засідання  Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території області (м. Краматорськ). Нагадаємо, що Штаб очолює заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін повідомив, що за сприянням міжнародних організацій підготовлено 10 тисяч примірників дорожніх карт, які вже цього дня будуть направлені до всіх областей.

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської, найголовніша проблема, яка залишається в Миколаївській області, – це нестача приміщень для розміщення вимушених переселенців, які приїздять до нашого краю. До Миколаївщини прибуло майже 8 тисяч вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, що впродовж 5 лютого з Дебальцеве, Авдіївки, Ольховатки та Світлодарська вивезено 376 чоловік, з них 40 дітей, 5 інвалідів та 2 поранених. Останні були доправлені до лікарні у м. Артемівськ. Нагадаємо, за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка Національна гвардія України передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій два броньовані КрАЗ-5233ВЕ для вивезення мирних жителів із територій, які перебувають під постійним обстрілом терористів. Менш ніж за добу вони були перефарбовані в білий колір, марковані відповідним чином та з гуманітарною допомогою направлені до Донецької області. Один «броньовик» може вивезти біля 20 людей.

Всі новини →