Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков: Перед нами стоїть відповідальне завдання – виконати мобілізаційний план на 100 відсотків

15/02/2015

Питання проведення часткової мобілізації обговорювалися 14 лютого в ході Всеукраїнської селекторної наради.

Відкриваючи нараду, перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук наголосив на необхідності продовження суспільного діалогу та обговорення питань щодо консолідації зусиль влади та громадськості у боротьбі за суверенітет та незалежність країни, проведення належного інформаційного супроводу процесу часткової мобілізації.

Коментуючи хід мобілізації в Миколаївській області, голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив:

«На сьогоднішній день Миколаївщина виконала мобілізаційний план на 52%. Зараз наша держава потребує повної віддачі від кожного громадянина, кожен повинен виконати свій громадянський обов'язок.

Сьогодні у військкомати приходять добровольці, їх близько 10% від мобілізованих. Добровольці є у всіх містах і районах Миколаївської області, однак, при цьому недостатньо активно проходить мобілізація в місті Миколаєві. Є добровольці і серед чиновників, повістки отримали й депутати місцевих рад. Але, на жаль, є і ті, які ухиляються від мобілізації і не вважають за потрібне захистити свою сім'ю, своїх співгромадян від агресора, який, як ми бачимо, нещадний до мирного населення. Вони розраховують сховатися за спинами патріотів-добровольців. Таких людей необхідно притягувати, як до правової відповідальності, так і до відповідальності перед суспільством, перед земляками. На сьогодні вже складено більше 200 протоколів по відношенню до уклоністів, відкрито 15 кримінальних справ».

У ході наради також обговорювалося питання демобілізації, яка розпочнеться з 18 березня.

«Ми сьогодні готові гідно зустріти наших бійців, які з честю захищають незалежність України. Вони для всіх нас справжні Герої. Сьогодні докладаються всі зусилля, щоб створити всі необхідні умови для їх лікування, реабілітації, адаптації, допомогти їм у вирішенні проблемних питань. Наших Героїв з нетерпінням чекають школярі, студенти, всі земляки, щоб віддати їм шану та подякувати за їх героїчні подвиги», – розповів Вадим Меріков.

За підсумками селекторної наради голова облдержадміністрації звернувся до присутніх керівників силових структур області: «Перед нами стоїть відповідальне завдання – виконати мобілізаційний план на 100 відсотків. Ми маємо максимально консолідувати наші зусилля».

Всі новини →