Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

103 нацгвардійця прийняли військову присягу

07/03/2015

Сьогодні, 7 березня, на головні площі Миколаєва 103 нацгвардійця прийняли військову присягу. Привітати бійців з цим святом прийшли рідні та близькі їм люди, а також перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, народний депутат України Тарас Кремінь, начальник управління УМВС України в Миколаївській області Віталій Гончаров, перший заступник Миколаївського міського голови Юрій Андрієнко, заступник військового комісару Миколаївської області Віктор Мамчур.

Захід розпочали з хвилини мовчання в пам’ять про тих Героїв, які загинули на сході країни, серед загиблих і 4 миколаївських нацгвардійця.

Командир військової частини 3039 Національної гвардії України Олександр Оксенюк привітав особовий склад та побажав достойно нести звання бійця Нацгвардії та мужньо стояти на захисті українського народу.

В свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук згадав, як рік тому, він, відвідуючи військову частину 3039, вкотре переконався, що народ і армія – єдині. Він зазначив, що більше 500 нацгвардійців вже взяли участь у проведенні антитерористичної операції на сході країни, захищаючи рідну землю. Він розповів, що в пам’яті миколаївців назавжди залишаться 86 Героїв, які загинули заради миру та цілісності України.

«Сьогодні воїни Національної Гвардії прийняли присягу на вірність нашому місту, області, країні. Ви – одна з кращих військових частин. Від імені обласної адміністрації, від імені всіх жителів Миколаєва та області, вклоняємося вам. Сьогодні ви покликані захищати усіх нас, ваших дітей, жінок, матерів та батьків. Ми віримо в те, що незабаром ми станемо ще більш міцнішими і сильнішими, і наш український народ буде вільний, держава – заможна. Слава Україні!», – сказав Микола Павлович.

Благословив бійців священнослужитель отець Тарас, який зазначив, що кожен з них має бути вірним присязі та українському народові.

Спілкуючись з журналістами, Олександр Оксенюк розповів, що сьогодні присягу прийняли нацвардійці, які були мобілізовані в рамках 4-ї хвилі мобілізації і вже пройшли бойове злагодження. Впродовж наступних 2-х днів військовослужбовці проходитимуть військову підготовку, після чого відправляться до зони проведення АТО, на блокпости міста та охоронятимуть правопорядок в нашій області. Він зазначив, що нацгвардії достойно несуть службу і утримують рубежі. У 4-у хвилю мобілізації кількість добровольців значно збільшилась. За його словами, вік мобілізованих - від 20 до 57 років. Планується мобілізувати ще 500 військовозобов’язаних.

Олександр Оксенюк сподівається, що і новобранці гідно виконуватимуть військовий обов’язок та захищатимуть територіальну цілісність України. «Військовослужбовцям Національної Гвардії поставлено ряд задач – охорона рубежів та кордонів нашої країни, стратегічних об’єктів, правопорядку в Миколаївські області. Бойові задачі будуть виконувати поетапно, 2-3 місяці – у зоні проведення АТО, після чого – відпустка, відпочинок, відновлення. Інші військовослужбовці будуть виковувати завдання безпосередньо в Миколаєві, охороняючи особливо важливі об’єкти, у тому числі і на блокпостах», – зазначив командир військової частини.

Всі новини →