Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков прийме ряд кадрових рішень по керівникам районів, які зірвали процес мобілізації

18/03/2015

Після завершення 4 хвилі часткової мобілізації голова облдержадміністрації Вадим Меріков прийме ряд кадрових рішень по керівникам районів, які зірвали процес мобілізації.

Таку заяву керівник області зробив під час засідання Ради оборони при облдержадміністрації.

«Мною будуть зроблені кадрові висновки щодо керівників районів, після завершення проведення четвертої хвилі часткової мобілізації. Тому, якщо є бажання  – працюйте, немає бажання - потрібно чітко, сміливо сказати: «Я не можу, не справляюся». Тоді на ваше місце прийде той, хто буде справлятися»,  – сказав Вадим Меріков.

За інформацією заступника обласного військового комісара Олексія Кисельова мобілізації підлягає 2949 військовозобов'язаних, у тому числі 198 офіцерів запасу, 126 одиниць техніки. Станом на 17 березня мобілізовано 1945 військовослужбовців та 65 одиниць техніки, що становить 66% від поставлених завдань з мобілізації в Миколаївській області.

Він зазначив, що завдяки підтримці голови облдержадміністрації практично немає проблемних питань з постачання техніки. «Зараз здійснюється завантаження ешелону, відправляється 16 одиниць техніки, до кінця березня завдання з постачання техніки військовими комісаріатами будуть виконані», – розповів він.

Олексій Кисельов відзначив військові комісаріати, які доклали максимум зусиль для виконання поставлених планових завдань, серед них: Новоодеський  – 109%, Веселинівський  – 94%, Вознесенський  – 87%, Березнегуватський  – 80%, Баштанський  – 89%. На достатньому рівні справляються з проведенням мобілізації: Очаківський  – 79%, Доманівський  – 77% і Снігурівський  – 77%.

Не в повній мірі виконують планові завдання такі райони: Казанківський  – 63%, Новобузький  –66%, Кривоозерський  – 62%. А також такі райони обласного центру, як Ленінський – 48% і Корабельний  – 50%.

Повністю провалена робота з проведення мобілізації в Жовтневому районі – 40%, Березанському  – 45% і Єланецькому – 45%. Найнижчий показник у Заводському районі міста Миколаєва – тільки 29%.

Голова облдержадміністрації доручив керівникам районів і мерам міст до 25 березня провести спільні наради з військовими комісарами, правоохоронними органами, керівниками підприємств з питання виконання завдань з мобілізації військовозобов'язаних і постачання техніки. Також на цих нарадах необхідно розглянути питання демобілізації. «Ряд рекомендацій та доручень були вже направлені, але необхідно ще раз пропрацювати це питання. Всі повинні розуміти відповідальність, яку несе сьогодні влада перед тими людьми, які йдуть у зону бойових дій, і які повертаються»,  – підкреслив він.

Всі новини →