Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков представникам бізнесу: Спільними зусиллями ми зможемо підтримати спорт і олімпійців

24/03/2015

Подальший розвиток спорту в Миколаївській області обговорили сьогодні, 24 березня, під час зустрічі керівництва області, представників великих підприємств і тренерів.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що Миколаївщина відома своїми спортсменами, серед яких Інга Бабакова, Ілля Кваша, Ольга Харлан і багато інших.

«Тому ми не повинні бути байдужими. Спільними зусиллями ми зможемо підтримати спорт і олімпійців у Миколаївській області. Спорт – це здоров'я нації», – сказав він.

Керівник області зазначив, що обсяг фінансування з обласного бюджету на 2015 рік на розвиток спорту не зменшено, а навіть трохи збільшено і становить 22 млн. 413 тис. гривень.

«У нас передолімпійський рік – в 2016 році відбудеться Олімпіада в Бразилії. Від Миколаївської області 29 перспективних спортсменів-олімпійців і 23 спортсмена-параолімпійця готуються до участі в ній. Всі вони потребують нашої допомоги, зокрема, і бізнесу. Сьогодні недостатньо фінансування на їх відрядження, харчування, вітамінізацію», – зазначив Вадим Меріков.

Керівник області звернувся до представників миколаївських підприємств з проханням розглянути варіанти допомоги спортсменам, а також повідомив, що направив відповідне звернення до народних депутатів України з проханням допомогти і фінансово підтримати.

«Найближчим часом пройде регіональна Асамблея Олімпійського комітету, на якій будуть зроблені кадрові висновки і обговорено ситуацію, яка склалася в області, як з розвитком спорту, так і з підтримкою олімпійців», – повідомив голова облдержадміністрації.

За словами Вадима Мерікова, проблема з фінансуванням 13-ти ДЮСШ, в яких тренуються і виховуються понад 3 тисяч дітей і працює більше 100 тренерів, вирішується і на державному рівні, і на місцях. Він запевнив, що обласна влада не дозволить закриття цих шкіл.

За словами начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександра Садовського, одна з головних проблем спортсменів – застарілий інвентар. Він попросив представників підприємств знайти можливість і придбати сучасний інвентар, що дасть можливість більш якісно підготуватися до Олімпійських ігор. А також зазначив, що можна скористатися досвідом сусідніх областей, де великі підприємства беруть шефство над конкретними видами спорту або спортивними школами.

Відомі миколаївські тренери розповіли про проблеми, з якими стикаються спортсмени під час підготовки до Олімпійських ігор.

У свою чергу, народний депутат України Борис Козир впевнений, що місцеві еліти повинні об'єднатися і підтримати розвиток спорту в Миколаївській області. «Давайте разом подумаємо про наше майбутнє, про те, як підтримати наших дітей, наш спорт, як оздоровити наших мешканців», – звернувся він до представників бізнесу.

Керівник області зазначив, що не менш важливо і збереження МБК «Миколаїв». Він запевнив, що обласна влада зробить все можливе для розвитку та існування цього клубу. «Спортивна школа, яка фінансується з бюджету області, спортсмени, діти, знамениті гравці – все це нам дуже важливо і ми повинні зробити все для того, щоб зберегти легенду нашого баскетболу – баскетбольний клуб», – зазначив він.

Вадим Меріков доручив відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації підготувати відповідні документи на ім'я керівників підприємств для того, щоб вони змогли визначити свій внесок у розвиток спорту в області.

Всі новини →