Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаєві тестували безпілотник-розвідник

01/04/2015

31 березня, в Миколаєві на головній площі військові 79-ї окремої аеромобільної бригади тестували безпілотник типу U-коптер. За польотами нового апарату спостерігала і заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Як розповів кіборг з позивним «Єнот», дрон зібрав одеський волонтер-авіамоделіст, кошти для закупівлі деталей збирали небайдужі городяни. Його вартість - 1,5 тисячі доларів. «Проныру», саме так назвали безпілотник, протягом тижня будуть тестувати. Після чого передадуть бійцям першого батальйону 79-ї окремої аеромобільної бригади. За словами кіборга, U-коптер призначений для короткострокової розвідки на висоті до 1 кілометра. Тому тривалість його перебування в повітрі близько 10 хвилин, але доукомплектувавши, час польоту можна збільшити до 25 хвилин. Швидкість безпілотника - до 60 кілометрів на годину.

За словами конструктора Костянтина, дрон дуже компактний, і, крім того, його ще можна удосконалити і доукомплектувати. Але головна його особливість – це мобільність. «Ми шукали раму, яка буде зручна у перевезенні, зберіганні, використанні. Піднімається він на висоту півтора-два кілометри, але продуктивна зйомка - до кілометра. Цей апарат - найкращий у своєму класі, кращий в плані співвідношення вантажопідйомності і ефективності використання електроенергії, а також стабільності польоту», –сказав він.

Заступник командира першого десантного батальйону 79-ї окремої аеромобільної бригади по роботі з особовим складом, майор Ярослав Калашник розповів, що військовослужбовці мають досвід роботи з безпілотниками. У донецькому аеропорту завдяки таким апаратам вдалося знищити не одну одиницю техніки та особовий склад противника. Для військових безпілотники дуже важливі, саме завдяки їм вдається уникати людських втрат під час розвідки.

Всі новини →