Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков у Великдень: Ми молимося за народ України, за нашу державу, за мир

12/04/2015

Сьогодні, 12 квітня, миколаївці, як і мільйони вірян відзначають Великдень. Приблизно о 03:30 народний депутата України Олександр Жолобецький разом з колегами Тарасом Кремінем, Ігорем Бриченком та головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим, Миколаївським міським головою Юрієм Гранатуровим передали до Кафедрального собору Касперівської ікони Божої матері Благодатний вогонь.

Зазначимо, що Олександр Жолобецький, повертаючись з Києва передавав Благодатний вогонь у райцентрах області. Миколаївці, запалюючи лампадки утворили символічний «Духовний ланцюг єднання». Ініціаторами акції виступили народні депутати від об'єднання «Миколаївщина». Саме вони у Великодню ніч супроводжували Благодатний вогонь до всіх куточків області.

Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир подякував за доставку Благодатного вогню та відзначив Олександра Жолобецького почесною грамотою.

Після Божественної Літургії Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир парафіян святою водою та освятив сотні кошиків з пасхальними приношеннями.

У Великодню ніч голова облдержадміністрації Вадим Меріков, Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров, народні депутати Олександр Жолобецький та Тарас Кремінь відвідали Кафедральний собор Різдва Пресвятої Богородиці та поспілкувалися з митрополитом Миколаївським і Очаківським Питиримом. А також завітали до Української автокефальної православної церкви Святого Пантелеймона.

 

«Христос Воскрес! Сьогодні найважливіше християнське свято. Ми приходимо до храмів, щоб молитися за народ України, за нашу державу, для того, щоб був мир, а люди були щасливі. Такі свята для нас дуже важливі», – зазначив Вадим Меріков.

 

Фотоальбом

Всі новини →