Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаївській області запрацював Офіс реформ

06/05/2015

Від учора на Миколаївщині почав свою роботу Офіс реформ, створений за технічної підтримки Ради Європи, а також Асоціації міст України в рамках проекту "Діалог", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку. Про це журналістам повідомив керівник Офісу Валентин Бойко.

За його словами, метою роботи цих Офісів у всіх областях України є посилення інституційного, адміністративного та експертного забезпечення реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади, створення належних умов до виконання першочергових завдань Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад".

Протягом всього функціонування Офісу реформ, а це чотири місяці, його діяльність буде супроводжуватися органами влади. З боку Уряду – Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. З боку місцевої влади – обласною державною адміністрацією та обласною радою. 

На першому етапі планується вивчити ситуацію на теренах області та підготувати Перспективний план – своєрідну мапу, на якій будуть вказані території, найбільш підготовлені для проведення добровільного об'єднання територіальних громад згідно Методики, оговореній в Законі. Згодом цей план має ухвалити сесія Миколаївської обласної ради.  

Всі новини →