Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Зв'язок поколінь: Учасник АТО привітав ветерана Другої світової війни з Днем Перемоги

10/05/2015

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська разом з військовослужбовцем, учасником АТО Олександром Ткаченком відвідали ветерана Другої світової війни, учасника бойових дій Віктора Архиповича Козюберда.

Військовослужбовець 79-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Ткаченко урочисто вручив ветерану ювілейну медаль «70 років Перемоги над нацизмом», привітав і подякував йому за військові подвиги: «Ми завжди брали з вас приклад, здоров'я Вам, мирного неба і благополуччя. Дякуємо Вам за те, що для нас зробили такий величезний подвиг».

Віктор Архипович у сімнадцятирічному віці проходив навчання на Тихоокеанському флоті. У 43-му році, під час запеклих боїв, він відправляється служити на Чорне море на кораблі протимінної оборони, який знешкоджував підводні міни. Пізніше він був направлений у військову частину в Миколаєві, яку називали «малі мисливці». Вона була відома тим, що займалася виявленням та знищенням підводних човнів противника.

За бойові та трудові подвиги він нагороджений орденом Вітчизняної війни, «За мужність», безліччю медалей і грамот.

Оксана Янішевська побажала ветерану здоров’я, довголіття та життєвих радощів: «Ми з величезною радістю приїхали привітати Вас з 70-річчям Перемоги, з цією великою датою. Дай Бог Вам здоров'я, благополуччя Вашій родині, щоб мирне небо завжди було над нами. Важливо знати, наскільки героїчним був Ваш подвиг, наскільки сьогодні молоді воїни, ваші діти і онуки, беруть приклад з Вас і захищають нашу Батьківщину. Спасибі Вам величезне».

Віктор Архипович  подякував за такі теплі привітання, за подарунки і за те, що ніколи не залишають ветеранів без уваги: «Дякуємо Вам, що ніколи не забуваєте про нас. Я завжди розумію, що всі наші подвиги були не марними. Ви їх цінуєте, і сьогодні молоді хлопці борються за нашу свободу, щоб не було агресії на нашій землі. Ми ніколи не подумали б, що так може трапитись. Ми воювали разом пліч-о-пліч з Росією, а сьогодні чуємо про таку агресію, про таку зраду».

Родина зустріла гостей тепло та привітно – дружина Ліна Миколаївна показала домашні світлини молодих років подружжя, яке вже 55 років разом, а Віктор Архипович розповів про роки війни та про перші емоції, які він пережив 9 травня 1945 року.

 

Всі новини →