Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Олена Герасимчук очолила регіональну раду підприємців при ОДА

13/05/2015

За таке рішення одноголосно проголосували всі члени новоствореного консультативного органу.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков впевнений, що Рада має стати ліфтом між представниками влади та підприємцями. «Сьогодні ви представляєте тисячі суб'єктів підприємницької діяльності області, малого та середнього бізнесу. Підприємництво займає важливе місце у вирішенні проблем зайнятості населення, створенні нових робочих місць. Саме ви формуєте бюджет міста, села, області, держави. Успіх діяльності малого бізнесу залежить від підтримки з боку держави: ліквідація корупції та адміністративних бар'єрів, які, на жаль, сьогодні мають місце бути», - сказав він.

Керівник області зазначив, що до роботи Ради мають бути залучені і народні депутати, а також депутати обласної ради: «У нас достатньо потужна і сильна депутатська група в парламенті, вони готові відстоювати в ньому інтереси жителів області, розробляти законопроекти, вносити зміни до Податкового та Бюджетного кодексів».

Тому вже на наступне засідання, яке відбудеться наприкінці травня – початку червня, запросять народних обранців, а також голову обласної ради та представників профільної депутатської комісії обласної ради.

«Для мене важливо, щоб наші зустрічі не були формальними, не залишилися на папері, для мене дуже важливий ліфт між державним службовцем і підприємцем. Ми повинні розуміти проблеми, впливати на їх рішення і бути для вас підтримкою», – зазначив Вадим Меріков.

Як розповів Вадим Меріков, за його дорученням у всіх районах області були проведені зустрічі з підприємцями, що дало можливість включити представників районів і міст обласного значення до Ради. Кандидатури запропонували як підприємці, так і громадські організації. До складу нової ради увійшли представники районів і міст, а також лідери громадських об'єднань за сферами діяльності.

Він акцентував увагу, що такі підходи не використовували раніше при формуванні консультативних органів. Він упевнений, що попередня Рада була «кишеньковою»: «На перших етапах вона працювала, однак незабаром її повноваження як консультативного органу припинилися».

Голова Федерації асоціацій малого та середнього бізнесу, радник голови облдержадміністрації з питань підприємництва Олена Герасимчук зазначила, що до складу регіональної ради підприємців при ОДА увійшли 40 осіб. За її словами, у раді поперднього складу підприємців представляли тільки 5 чоловік з 20. «У Миколаївській області 97,7 тисяч жителів працює в малому та середньому бізнесі, створено 75 тисяч робочих місць. Сьогодні нам дуже потрібно налагодити діалог з владою, який був втрачений за минулі роки».

За її словами, для ефективного результату будуть створені робочі групи, для роботи за конкретними напрямами. Також члени Ради зможуть продуктивно взаємодіяти з керівниками на місцях, що дасть можливість вирішити ряд актуальних питань.

Під час зустрічі підприємці розповіли про наболілі проблеми і запропонували цілий ряд заходів для їх вирішення. Після чого одноголосно прийняли рішення про обрання Олени Герасимчук головою регіональної ради. А ось заступників вирішили вибрати за конкурсом, усі бажаючі члени Ради зможуть подати свою кандидатуру і бачення вирішення тих чи інших проблем.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Вадим Меріков зазначив: «Впевнений, у кожного з вас великий потенціал, а наша спільна робота дасть результати для малого та середнього бізнесу».

Всі новини →