Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївці згадали невинно вбитих, замучених і депортованих

18/05/2015

18 травня в Миколаєві пройшов мітинг, присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій та Дню пам'яті жертв депортації з Криму. Сьогодні заходи пройшли біля пам'ятника Героям Небесної Сотні. Символу тих Героїв, які боролися зі злочинним режимом і віддали свої життя в ім'я європейського майбутнього України.

«Люди, які не знають історію, які не пам'ятають минулого, - не мають майбутнього. Найцінніше – це людське життя, але як багато дісталося українському народу за такий невеликий період часу. У 1931-1951 роках більше 3 мільйонів людей було розстріляно без суду і слідства, за те, що мали підсобне господарство, свою землю, за те, що погляди відрізнялися від інших. Їх просто розстріляли. Забирали життя молодих людей, потенціал українського народу. Війна забрала життя майже 10 мільйонів українців. У 1944 році, депортуючи кримських татар, вони не подивилися на те, що там були діти, жінки. Але ми не забуваємо уроки тих подій. Сьогодні ми - український народ живемо однією сім'єю: і татари і українці, і грузини, і вірмени - всі воюють в ім'я того, щоб не дозволити відібрати у нашого народу землю. Сьогодні ми – український народ - сильні, непереможні і наша Україна - це наша земля. За неї сьогодні гинуть кращі воїни», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук.

Хвилиною мовчання всі учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять про всіх невинно репресованих, розстріляних, тих, хто загинув в ім'я України.

У свою чергу, голова обласної ради Володимир Луста сказав: «Жертвами політичних репресій, депортацій ставало багато народів. Мільйони українських громадян стали жертвами політичних репресій, а кримськотатарський народ не тільки в 1944 році, а, за великим рахунком, сьогодні вдруге переживає те ж саме: кримські татари змушені виїхати з Криму, а на сході країни більше 1 мільйона українців стали вимушеними переселенцями».

Молебень відслужив митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир. Всі учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

По завершенню заходу заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевськая вручила подяку митрополиту Миколаївському та Богоявленському Володимиру за активну громадянську позицію, пропаганду духовних цінностей, патріотизм і самовіддане служіння людям і Україні.

Всі новини →