Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В ОДА пройшли громадські обговорення претендентів на посаду директора департаменту освіти, науки та молоді

26/05/2015

Сьогодні, 26 травня, в облдержадміністрації пройшло громадське обговорення претендентів на посаду директора департаменту освіти, науки та молоді.

До конкурсної комісії надійшло 6 заяв. Тож в обговоренні взяли участь такі претенденти на посаду: докторант із суміщенням посади викладача кафедри менеджменту приватного вищого навчального закладу «Міжнародний університет бізнесу і права» Гордій Олександрович Білов; методист з математики лабораторії методики природничих дисциплін, доцент кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Борисівна Веліховська; директор Коледжу преси і телебачення, завідувач кафедри професійно-орієнтованих дисциплін коледжу Гліб Олександрович Головченко; на даний час не працюючий Костянтин Миколайович Думенко; Любов Олександрівна Кравченко – старший викладач кафедри Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського; заступник директора департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Ганна Леонідівна Каськова.

Спершу керівник апарату облдержадміністрації Андрій Ничипорчук розповів про формат громадських обговорень та про процедуру проведення конкурсу й співбесіди.

Кандидати в процесі жеребкування визначили порядкові номери, за якими впродовж 5-7 хвилин презентували своє бачення розвитку освітньої галузі області. У презентаціях кандидати робили акцент на важливості боротьби з корупцією, патріотичному вихованні, інклюзивній освіті, реформуванні освітньої галузі. Не забули про прозорость діяльності  і відкритість директора депратаменту та європейські цінності і стандарти. 

Після презентації всі бажаючи мали змогу поставити запитання, а їх було немало. По завершенню пройшов аналіз презентацій та виступів кожного претендента. Представники громадськості змогли висловити свої думки щодо компетентності, професійності та відповідності того чи іншого кандидати посаді, на яку він претендує. Громадське обговорення тривало майже 3 години.

«В облдержадміністрації чудовий прецедент – ми розпочали відкритий конкурс, пройшло громадське обговорення кандидатур. Ви сьогодні мали можливість поспілкуватися с кожним кандидатом, задати «зручні» чи «незручні» питання, почули кожного з них, побачили професійність, підготовку та спроможність кожного з кандидатів зайняти дану посаду. Ваша думка дуже важлива для нас, і те, що ми почули, обов’язково врахуємо на конкурсній комісії, передамо голові облдержадміністрації. Маю надію, що і в подальшому на ключові посади будемо проводити  подібні конкурси і громадське обговорення», – зазначив Андрій Ничипорчук.

Він подякував всім за активну громадянську позицію та участь в обговоренні. За його словами, конкурс пройде вже наступного тижня, після чого з кожним кандидатом проведуть співбесіду. Рішення щодо призначення кандидата прийматиме голова облдержадміністрації. 

Всі новини →