Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська розповіла іноземним експертам про особливості впровадження реформи з децентралізації

27/05/2015

Сьогодні, 27 травня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська зустрілась з представником консалтингової компанії Tetra Tech ARD Тарасом Кузіо та спеціалістом з питань демократії Агенства США з міжнародного розвитку USAID.

В ході зустрічі обговорили питання щодо безпеки в області, проблеми корупції та впровадження демократичних реформ, а також рівень надання допомоги демобілізованим військовослужбовцям та внутрішньопереміщенним особам із зони проведення АТО та АР Крим.

Одразу увага експертів була зосереджена на проблемі безпеки - політичної, громадської, фізичної. Заступник голови облдержадміністрації повідомила, що політична ситуація і стан безпеки на Миколаївщині стабільний.

«Проводиться велика робота, співпраця з громадськими організаціями, силовими структурами. Напередодні виборів ми очікуємо певного загострення політичної ситуації. Але все ж таки, вся ситуація знаходиться під чітким контролем влади та правоохоронних органів».

Зокрема, іноземним гостям було цікаво почути думку заступника голови облдержадміністрації стосовно впровадження антикорупційної реформи та реформи децентралізації в області.

«У нас щоденно проходять обговорення з представниками районів, сіл та селищ Миколаївської області, яким ми роз'яснюємо переваги реформи і ставимо перед ними завдання донести цю інформацію до мешканців своїх населених пунктів. Особливо це стосується Закону про добровільне об'єднання територіальних громад. І якщо два місяці тому, коли був підписаний цей Закон, люди дуже складно його сприймали, то вже сьогодні завдяки цій роз'яснювальній роботі активно та конструктивно готуються перспективні плани об'єднання громад. Ми також намагаємося працювати не лише по лінії адміністрації, а залучати громадські організації по різних напрямках і ми завжди відгукуємося на проведення будь-яких "круглих столів" та обговорень за участі ЗМІ, для того, щоб спілкуватися і доносити інформацію до населення», - зазначила Оксана Янішевська.

Крім того, вона додала, що за результатами фінансової децентралізації є райони, які за 5 місяців виконали річний бюджет більше, ніж на 100 %.  

Щодо антикорупційної реформи, заступник голови облдержадміністрації повідомила, що  на сьогоднішній день мають відбутися великі зміни в законодавстві, які б допомогли протидіяти корупції.

«Після Революції Гідності громадянське суспільство намагається контролювати всі кроки влади, чиновників, посадових осіб. Ми зі свого боку робимо все, щоб наші дії були прозорими і відкритими, і щоб кожна людина мала доступ до інформації і до тих рішень, які приймаються. На сьогоднішній день ми навіть проводимо конкурси на посаду керівників структурних підрозділів через громадські обговорення», - додала Оксана Янішевська.

Учасники зустрічі подякували один одному за відкритий діалог та домовились про подальшу співпрацю.

 

Всі новини →