Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська обговорила розвиток кіноіндустрії Миколаївщини

24/06/2015

Сьогодні, 24 червня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська зустрілась із засновником благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігорем Янковським та організаторами конкурсу короткометражного фільму «Громадський проектор» Оленою Кабашною і Андрієм Лохматовим.

Перед початком зустрічі, Оксана Янішевська особисто подякувала Ігорю Янковському за організацію та фінансування лікування дитини загиблого військовослужбовця, Героя України Сергія Кривоносова.

Фонд «Ініціатива заради майбутнього імені Ігоря Янковського», вже другий рік поспіль підтримує проведення кінофестивалю «Громадський проектор» на Миколаївщині. В ході сьогоднішньої зустрічі організатори представили свій проект цьогорічного конкурсу з планами виходу на Всеукраїнський рівень.

«Ми вдячні Вам за вашу допомогу та підтримку. Отримавши результати, ми зрозуміли, що в Миколаєві є люди, які здатні якісно знімати кіно і ми готові заявити про це на всю країну», – прокоментував Андрій Лохматов.

Заступник голови облдержадміністрації зазначила, що вона разом з головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим всіляко підтримують проведення такого роду конкурсів для розвитку та популяризації кінематографії, а також  засіб обговорення з громадою соціально важливих питань.

«Я сама виступаю прихильником якісного кінематографу. І я впевнена, що такі фестивалі, які не тільки відкривають нові таланти, а й піднімають актуальні, соціальні питання суспільства, вкрай необхідні нашому регіону. Це має бути масштабний довготривалий проект, який приверне до себе увагу широкого загалу», – прокоментувала заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, «Громадський проектор» – конкурс короткометражного кіно, що вже другий рік поспіль проводиться в Миколаєві. Минулорічна тема кінофестивалю: «Мир під час війни», цього року тема конкурсу – «В чому наша проблема?».

Для участі в конкурсі необхідно до 15 вересня 2015 року надіслати на електронну адресу організаторів gr.proektor@gmail.com посилання на файлообмінник ex.ua із завантаженим на ньому фільмом. У темі листа необхідно вказати: «Фільм на участь у конкурсі». Після цього обов'язковою умовою є заповнення анкети учасника конкурсу «Громадський проектор» за посиланням: http://goo.gl/forms/Tl0RDy8CZ1.

Всі новини →